Obrt MOTIVA

Marljivost, stručnost i povjerenje prve su mi asocijacije kada je riječ o gospođi Roziti Kuzma, vlasnici tvrtke Vellas. Imale smo priliku surađivati kroz dvojaku ulogu – i kada sam koristila usluge Vellasa za potrebe udruge koju vodim, i kroz konzultantski rad tijekom kojeg je gđa Rozita usvajala nova znanja iz područja poslovnog razvoja i komunikacijskih vještina. I kao korisnik, i kao pružatelj usluga gđa Rozita se vodi visokim profesionalnim principima – savjesna je, temeljita, posvećena svakom detalju. Istovremeno je susretljiva, topla i smirena osoba s kojom je zadovoljstvo surađivati.
Koraljka Martić, vlasnica obrta MOTIVA

_____________________________________________________________________

LAG Istočna Istra
Suradnja sa LAG-om Istočna Istra ostvaruje se ponajviše u nastojanjima realizacije razvojnih projekata udruge za razvoj i unapređenje kulturnog života i organizaciju manifestacija TURAN koji su od značaja za lokalnu zajednicu i općenito LAG područje.

Projekti „Integralni hotel „TURAN““ i „Kult put MED i TERANEU“ u skladu su sa mjerama Lokalne razvoje strategije LAG-a Istočna Istra, a ciljevi i djelatnosti udruge usko su povezani za ciljevima i djelatnostima LAG-a Istočna Istra (promicanje održivog ruralnog razvoja putem lokalnih inicijativa i partnerstva, turizma kao i iniciranje kulturnog života naselja Brovinje i okolice).
Cilj zajedničke suradnje tvrtke Vellas i LAG-a Istočna Istra je stvaranje novih i inovativnih turističkih proizvoda u cilju jačanja konkurentnosti LAG područja i otvaranju novih radnih mjesta, te općenito poboljšanje životnih i radnih uvjeta na dobrobit ruralnog stanovništva.
Suradnju sa gđom. Rozitom ocjenjujemo uspješnom i nadasve značajnom za doprinos ruralnom razvoju područja LAG-a Istočna Istra.

Voditeljica LAG-a Istočna Istra, Mirela Faraguna


Društvo energetičara „ISTRA“ PULA
– udruga koja se bavi edukacijom zaposlenika energetskih zanimanja i njihovom pripremom za polaganje stručnih ispita na području Županije Istarske.

Tokom svog djelovanja DE „Istra“ Pula često je koristio usluge gospođe Rozite Kuzma za rješavanje upravnih pitanja u djelovanju Društva. Posebno bih naglasio njezin izuzetan doprinos pri pisanju novog Statuta Društva i usklađivanju s novim Zakonom o udrugama.

Uvijek smo surađivali vrlo kvalitetno, dobivali brza i veoma stručna rješenja za bilo koji problem upravne ili ekonomske prirode. Gospođa Kuzma Rozita je uvijek bila na raspolaganju te je suradnja bila više nego uspješna. Ukoliko trebate sigurnog, pouzdanog i stručnog poslovnog savjetnika „Vellas“ je pravo rješenje.

Predsjednik DE “ISTRA” prof. Dragan Radovanović


Obrt za ugostiteljstvo Pucinium
– popunjavanje i arhiviranje dokumentacije

S obzirom na novonastalu situaciju u obitelji ( trudnoća supruge) u trenutku kada sam krenuo s proširenjem obrta i povećanog obima posla hitno mi je zatrebao netko tko će mi pomoći oko prikupljanja dokumentacije i informacija za novu djelatnost. Kontaktirao sam gđu. Rozitu koja je vrlo efikasno obavila ono što mi je bilo potrebno. Profesionalan pristup , brzina i točnost informacija koje su mi dostavljene uvelike su mi pomogle da u najkraćem roku pokrenem novi posao. Stoga sam iskoristio situaciju da odmah zatražim i uslugu ažuriranja i arhiviranja stare dokumentacije pošto mi je to dugo vremena bila „ noćna mora“ s obzirom da zbog svakodnevnih tekućih obveza to nikako nisam stizao.

Učinjenim poslom za vrlo prihvatljivu cijenu bio sam jako zadovoljan te stoga usluge Vellas od srca svima preporučujem.

Dobrić Eler, vlasnik


Udruga za razvoj i unapređenje kulturnog života i organizaciju manifestacija TURAN
– savjetovanje oko obavljanja gospodarske djelatnosti te izrada Statuta prema novom Zakonu o Udrugama

Zakonskom obvezom po kojoj smo morali uskladiti naš Statut s novim Zakonom o udrugama, te naših nedoumica oko obavljanja gospodarske djelatnosti i biranja likvidatora udruge našli smo se u situaciji da moramo zatražiti stručnu pomoć. Preporukom smo došli do gđe. Rozite te u njoj našli vrlo pouzdanog, sigurnog i stabilnog partnera i tijekom konzultacija oko usklađenja Statuta kao i naknadne komunikacije i korispodencije sa Uredom državne uprave.

Stoga slobodno možemo reći da ukoliko želite koristan savjet i pomoć u trenucima kad mislite da je pred Vama nepremostiv problem usluga koju Vam pruža, još više način na koji to čini gđa. Rozita je pravo rješenje za Vas.


Villa Bea
– savjetovanje glede poreznog položaja usluga putničkih agencija i paušalnog oporezivanja djelatnosti iznajmljivanja stanova, soba i postelja turistima

U situaciji kada je bilo u tijeku dovršenje građevinskih radova na VILLI BEA, a početak turističke sezone se bližio hitno smo trebali nekoga tko će nam pomoći savjetom oko poslovne politike te prikupljanja sve potrebite dokumentacije za početak rada. Aktivnim slušanjem, sudjelovanjem i predlaganjem rješenja gđa. Rozita nam je u velikoj mjeri pomogla da na vrijeme postavimo i realiziramo naš plan. Vrlo je ugodna, fleksibilna osoba koja nam je u svakom momentu bila na raspolaganju. Najiskrenije preporuke!

Natalija Zulijani, vlasnica